Hasta Tarafından Kürtaj Öncesi Yapılması Gerekenler

        İzmir kürtaj da hasta tarafından kürtaj öncesi yapılması gerekenleri şöyle sıralamaktayız.

  • Kürtaj işlemi için hastanın ameliyatından 5 saat öncesine kadar herhangi bir gıda tüketmemesi aç ve susuz kalması gerekmektedir. Bunun nedeni 4-5 ssat boyunca aç ve susuz kalması  kürtaj  ameliyata özel bir durum olmamasıdır.  Kürtaj da bir ameliyat olup genel anestezi alınacağından dolayıdır.
  • Uygulanan genel anestezi normal ameliyatlar kadar uzun ve ağı değildir fakat sonuçta anestezi durumudur.
  • Sedasyon anestezi denilen hafif bir uykudur, acısız ve ağrısızdır.
  • Ameliyatlarda ki genel anesteziden farklı olup, çok düşük bir dozda ilaç verilip hasta kürtaj  operasyonundan sonra  5 dk içerisinde gözlerini açıp kendine gelmektedir.
  • Son olarak, Lithotomi pozisyonunda jinekolojik masaya oturulmadan önce mesanenin boşalması yani idrara çıkılması gerekmektedir.

Doktorunuz Tarafından Kürtaj Öncesi Yapılması Gerekenler

  • Kürtaj işlemi öncesin de , kürtaj işlemini gerçekleştiren hekimin tambir  jinekolojik muayene ve transvajinal ultrasonografi yapması gerekir. Rahmin yapısı incelenip, kürtaja engel ya da zorluk teşkil edebilecek anomaliler tespit edilmesi gerekir. Kist, miyom gibi anormal durumlar varsa belirlenip   genel değerlendirme yapılır.
  • . Hastanın psikolojik durumunda instabilite (dengesizlik) ya da dikkat çeken başka bir durum gözlenir ise kadın doğum uzmanı  İzmir kürtaj  da doktorunun mutlaka bir psikiyatri uzmanından konsültasyon istemesi ve işlemi bekletmesi gerekir.
  • İzmir kürtaj da , özellikle isteğe bağlı yasal kürtaj olacak olan hastalarımıza , son defa düşünmelerini ve net kararı olup olmadıklarını sorar ve olabildiğince doğum şansı varsa, kürtajdan vazgeçip doğurmaları konusunda son bir defa düşünmelerini söylemekteyiz. Net kararı olanlara da saygı duyup, işlemle ilgili her türlü ayrıntıyı anlatıp o şekilde kürtaj işlemine alıyoruz.
  • Ve özellikle kürtaj işlemi isteyen herkesten ricam; 5 haftayı geçirmeden, oyalanmadan, büyümeden kalp atışı oluşmadan, henüz embriyo kesenin içinde oluşmadan yaptırmalarını öneriyorum. (bu döllenmenin olduğu geceden itibaren 3 haftalık demek, diğer bir deyişle adet kanamanızın henüz 1 hafta 10 günlük gecikmesi demektir.)

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir