Vajina Beyazlatma Ameliyatı

Halk arasında “Vajina beyazlatma ameliyatı” olarak bilinen yöntemler son zamanlarda ülkemizde de trend olan, daha güzel cilt görüntüsüne sahip olmak isteyen kadınlar için başvurdukları kısa sürede yapılan bir işlemlerdir. “Vajina beyazlatma ameliyatı nedir?” diye soracak olursanız yapılan işlem kısaca, anüs çevresindeki cildin rengini doğal pembe bir görünümüne getirme işlemidir. Bu işlem, anüs rengini çevresi ile uygun görünüme getirmek için yapılır.

Son yıllarda vajinanın koyu görünüm haline gelmesi ile çeşitli çözümler üretildi ancak bu tedavilerin hiçbiri bu meseleye geçerli, kalıcı ve genel bir çözüm sağlayamadı. Kullanılan kremler vajinanın rengini değiştirmede çok yardımcı olamadığı için başvurulan yöntem lazer ile vajina beyazlatma ameliyatı olmuştur.

Vajina Beyazlatma Ameliyatı Nedir?

“Vajina beyazlatma ameliyatı” diye adlandırılan yöntem aslında lazer ile vajina beyazlatma tekniği olarak da bilinir. Lazer ile vajina beyazlatma tekniği, insanlar arasında popüler bir tekniktir çünkü kalıcı sonuçlar için kısa sürede netice alınan bir yöntemdir.

Genital bölge zamanla kalıtsal genlerin, hormonal değişikliklerin, doğum sonrası, yaşlanmanın veya bakteriyel enfeksiyonun, sıkı giyim ve iç çamaşır nedeniyle sürtünme sonucu olarak vajinanın rengi koyulaşıyor ve bu durum kadınları psikolojik olarak etkiler.

Vajinal bölgede devam eden koyu renk, epidermisin altındaki melanin yoğunluğundan kaynaklanmaktadır. Vajina beyazlatma ameliyatı, koyu renk ile ilgili olarak epidermisdeki melanin tabakasını çıkaran özel bir lazer kullanarak sorunu hedef alır.

Tek bir oturumda bile sonuç kalıcıdır. Bir oturum 20 ile 30 dakika arasında bir süre alabilir. Lazer ile vajina beyazlatma ameliyatı, beyazlatıcı kremlerden nispeten daha güvenlidir ve basittir.

Vajina Beyazlatma Ameliyatı Olarak Bilinen Lazerle Beyazlatma Yönteminin Aşamaları:

  • Tedaviden önce 3 gün boyunca bölgenin traş edilir.
  • Ameliyata gitmeden önce doktorun reçete ettiği anti-bakteriyel losyonun kullanılması gerekir.
  • Lokal anestetik krem, lazerin neden olduğu ağrıyı, yanma hissini ortadan kaldırmak için tedavide anestezi enjeksiyonu ile birlikte uygulanır.
  • Karanlık- koyu cilt tabakasını yok etmek için vulvo-vajinal bölgeye lazer ışını uygulanacaktır.
  • İşlem en modern lazer teknolojisi ile yapılır.
  • Hastanın durumuna bağlı olarak tatmin edici sonuçlar için 1 ile 3 oturum gereklidir.
  • Ameliyattan sonra dezenfektan uygulanır ve bölgenin üzerinde tıbbi iç çamaşırı giyilir.
  • Birkaç saat içinde hasta taburcu edilir.

Vajina beyazlatma ameliyatından sonra 3 – 4 gün boyunca cinsel ilişkiden kaçınmak gerekir. İşlem sonrası doktorun reçete ettiği kremler mutlaka kullanılmalıdır. Vajina beyazlatma ameliyatı cilde herhangi bir zarar vermez. Kısırlık, adet düzensizliği veya cinsel istek üzerine de herhangi bir zararı kesinlikle yoktur.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir