Vajina Beyazlatma Nedir?

“Vajina beyazlatma nedir?” Vajina beyazlatma nasıl olur? soruları son zamanlarda herkesin merak ettiği hatta son zamanlarda sosyal medyada en çok konuşulan bir konulardan birisi. Vajina, her kadının vücudunun en narin ve hassas kısmıdır. Doğal olarak kadın vajinası, vücudun diğer bölümlerine kıyasla daha koyu renktedir. Bu nedenle, beyaz bir cilt vücuduna sahip olmak gibi beyaz bir cilt renginde vajinaya sahip olmak da her kadının hayalidir.

Vajina Beyazlatma Nedir? Vajina Beyazlatma Yöntemleri?

“Vajina beyazlatma nedir?” sorusunu yanıtlamadan önce vajinal bölge kararmasının nedenlerini söylemek gerekirse:

  • Sıkı giyim ve iç çamaşırı nedeniyle sürtünme
  • Aşırı terleme ve iritasyon
  • Yaş ve doğumdan kaynaklanan hormonal değişiklikler
  • Hamilelik dışında da kullanılan doğum kontrol hapları, hormonal sorunlar, polikistik over sendromu veya yaşanan bazı cilt sorunları
  • Bazı lazer epilasyon uygulamaları

Vajina Beyazlatma Yöntemleri?

Bitkisel Vajinal Kremler:

Bu tür kremler, vajinaya doğal pembe bir görünüm vermek için özel olarak formüle edilmiş bitkisel bir formülle oluşturulur. Bitkisel bileşenlerden oluşan özel formül, metabolizmayı iyileştirmeye ve vajinaya daha koyu bir görünüm kazandıran ana suçlu olan vajinal bölgedeki melanin üretimine karşı yardımcı olur. Her gün iki kere uygulandığında, bu bitkisel kremlerin etki göstermesi mümkündür.

Lazer İle Vajinal Beyazlatma:

Tek başına kullanılan bitkisel vajinal kremler ile istenen sonuç elde edilemediğinde başvurulan bir yöntemdir. Tedavisi basittir ve eğitimli ve donanımlı uzmanlar ile yapılan lazer vajinal beyazlatma yaklaşık 20-30 dakika sürmektedir. Hastanın rahatı, yaşanabilecek ağrının azaltılması için vajinal bölgeye lokal anestezik kremler kullanılır. Vajina bölgesi uyuşturulduktan sonra beyazlatıcı lazer hafifçe bölgede gezdirilerek işlem uygulanır. Lazer ışığı, cildin dermis tabakasında yer alan ve melanin pigmentinin salgılanmasını sağlayan melanosit hücrelerinin yok edilmesi ile beyazlatma işlemi vajinayı daha açık hale getirir. Lazerle vajina beyazlatma

işleminde tek seans yeterli olmaktadır.

Vajina beyazlatma işleminden sonra vajinanın bakımı için bölgeyi olabildiğince temiz tutmanız gerekir ve tedavinizden sonra en az üç gün boyunca cinsel ilişkiden kaçınmanız gerekmektedir.

Vajinal bölge kararmalarının hiçbir zararı, kişiye hiçbir etkisi yoktur. Vajina beyazlatma işlemi hastanın tamamen psikolojik ve estetik kaygılarından kaynaklanan, yapılan bir işlemdir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir