Vajina Daraltma Operasyonuyonu

Vajinoplasti olarak da adlandırılan vajina daraltma işlemi, operasyon öncesi belli başlı noktalara dikkat edilmesini gerektirdiği gibi ameliyat sonrasında da bazı durumlara önem vermeyi zorunlu kılıyor. Özellikle cinsel ilişki esnasında belirli faktörleri göz önünde bulundurmak kişi açısından önem teşkil edebiliyor. İşte vajina daraltma ameliyatı sonrasında bilinmesi gerekenler.

Vajinanın sıkılaşması, hem erkek için hem de kadın için daha fazla cinsel zevk anlamına geliyor. Alınan zevkin artmasını destekleyen daraltma işlemi de aslına bakılırsa temelinde şeklin değiştirilmesine dayanıyor. Normalden daha fazla genişlik söz konusu olduğu takdirde başvurulan yöntemlerin başında elbette ameliyat geliyor. Uzman doktor tarafından uygulanan işlem, kısa sürede tekrar cinsel ilişkiye girmenizi destekliyor. Yani uzun bir süre cinsel ilişkiden mahrum kalma gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Daraltma işlemi yapıldıktan 2-3 gün sonra işinize dönebilirsiniz. Ayrıca ameliyattan sonra geçen 1 gün, duş almanız için yeterli bir süre olarak görülüyor. Doktorunuz aksini belirtmediği sürece ameliyattan 1 gün sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.

Vajina Daraltma Sonrasında Hijyen

Operasyon sonrasında bölgenin temiz tutulmasına son derece dikkat etmelisiniz. Olumsuzluk ile karşılamamak için düzenli pansuman yaptırabilir ve dikişlerinize itina ile yaklaşabilirsiniz. Bunların dışında reçete edilen ilaçları kullanmanız da elbette önemlidir. Doktorunuzun belirttiği plana sadık kalmalı ve ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanmalısınız.

İyileşme sürecini kolaylaştıran ilaçlar, ayrıca tehlikeli bir durumun oluşmasını da büyük oranda önlüyor. Vajina daraltma ameliyatı sonrasında ağrı ile karşılaşmanız olası değildir. Kullanacağınız ilaçlar hali hazırda ağrının geçmesini mümkün hale getiriyor. Ancak buna rağmen şiddetli bir ağrı söz konusu olursa zaman kaybetmeden doktorunuza danışmanız gerekir. Tıbbi destek ile problemden kurtulabilirsiniz.

Ne Zaman İyileşme Sağlanıyor?

Vajina daraltma işlemi sonrasında herhangi bir problem çıkmadığı sürece 15-20 gün içerisinde iyileşme sağlanıyor. Bu süreçte dikişlerin kendiliğinden dökülmesi mümkündür. Gerçekleştirilen operasyonun türü de elbette burada önem teşkil ediyor. Bunun yanı sıra partneriniz ile 1-1.5 ay sonra cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Süre sonucunda iyileşme sağlanmış oluyor.

Daraltma işlemi sonrasında tekrar vajinal genişleme yaşamanız da önlenmiş oluyor. Doğum yapmadığınız sürece daralma ile elde edilen boyut korunuyor. Tabi bunun için normal doğum yapmanız gerekiyor. Sezaryen işlemi ile yapılan doğumlarda vajinal genişleme yaşanmıyor. Vajinal daraltma İzmir dahil ülkenin pek çok şehrinde profesyonel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bunun için uzman bir doktordan muayene alabilirsiniz.

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir