Hamilelik (gebelik); zigot, embriyo ve fetüs aşamalarından oluşur. 0’dan 3 haftalığa kadar olan anne karnındaki bebeklere zigot denir. 3. haftadan 8. haftaya kadar olan süreçte embriyo oluşur ve bu bebeğin büyümesinin 2. aşamasıdır. 8. haftadan 40. haftaya kadar olan süreçte bebeğe fetüs adı verilmiştir. Kürtaj ise gebelik sonlandırma işlemine verilmiş olan isimdir. Kürtajın yaptırılabilmesi için anne karnındaki bebeğin en fazla 10 haftalık olması gerekmektedir. Aksi durumlarda ciddi sağlık sorunları yaşanır ve kesinlikle yasal değildir. Ülkemizde reşit olmayıp yani 18 yaşından büyük olmayan kadınların da kürtaj yaptırdığı doğrudur.

18 Yaş Altı Kürtaj

Türkiye’de 18 yaş altında olup kürtaj olmak isteyen kadınlar da vardır. Bu kadınlar bazen mecburiyetten bazen de kendi isteklerinden dolayı çocuk sahibi olmazlar. Annenin rahminde sıkıntı olması, bebeğin gelişiminin olmaması, bebeğe bakılabilecek ekonomik duruma sahip olunmaması gibi nedenler mecburi kürtaj nedenleri arasında yer alır. Çocuk sahibi olmaya hazır olmamak, birlikte olunan kişi ile gelecek düşünmüyor olunması gibi nedenler isteğe bağlı kürtaj sınıfına girer. 18 yaş altı kürtaj ülkemizde yasaldır ancak aile izni gerektirir. 18 yaş altı yani reşit olmamış bir kadının kürtaj yaptırabilmesi için ailesinden yazılı bir şekilde izin alması gerekmektedir. 18 yaş altı bir kadının evli olsa bile ailesinden izin alınır aynı zamanda evli olduğu için eşinden de izin alınır. Aksi durumda 18 yaş altı kadınlar kürtaj yaptıramazlar.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj, ülkemizde vakumlu aspirasyon tekniği ile yapılmakta olup çok kısa sürer. Yaklaşık 1 saat içinde kürtaj bitmiş olur. 18 yaş altı kadınların ailelerinden izin almış olmaları, eğer evli ise ailesinden ve eşinden izin almış olması gerekir. 18 yaş altı kadınların kürtaj yaptırmaları için gerekli izinlerin alınması durumunda kürtaj fiyatları araştırılmaya başlanır ancak kürtaj fiyatları hakkında net bir bilgiye erişmek mümkün değildir. Kürtaj fiyatları ile ilgili en net fiyatları görüşmüş olduğunuz tıp merkezi, hastane ya da uzman kadın doğum doktoru verir. Kürtaj fiyatı, gidilecek olan hastaneye, çalışan doktora ve buna benzer bazı şeylere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle fiyatları jinekoloğunuzla ya da kadın doğum doktorunuzla görüşmeniz gerekir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir