Hamilelik, sperm ve yumurtaların döllenmesi sonucu meydana gelir. Gebelik süreci 9 ay yani 40 hafta kadar sürmektedir. Hamileliğin ilk 3 haftasında anne karnındaki bebeğe zigot denir ve gebelik testinde görünmemektedir. Hamileliğin sonraki aşamasında bebeğe 8. haftaya kadar embriyo denir. Embriyotik dönemde gebelik testi yapıldığında test pozitif çıkar. Son olarak bebeğin 8. haftadan doğuma kadar olan sürecine fetal denir ve bu süreçte anne karnındaki bebek fetüs olarak adlandırılır. Hamilelik süreci zor bir süreçtir ve bazı durumlarda hamilelik devam ettirilmek istenmez ya da birtakım sorunlar çerçevesinde devam ettirilmeme durumu olmaz.  Bu durumda hamile olan her kadın gebelik sonlandırma işlemi yaptırır.

Kürtaj Nerelerde Yaptırılır?

Kürtaj, gebelik sonlandırma işlemidir. Kürtaj, ülkemizde yasak değildir ve herhangi bir hastanede kolaylıkla yaptırılabilmektedir. İzmir, kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar için ideal bir yerdir. Gizliliğe ve güvenliğe İzmir Tıp Merkezlerinde özellikle dikkat edilir. İzmir Tıp Merkezleri gizliliğe önem verdiği kadar hijyene de önem verir. Kürtaj olmak isteyen kadınların, kürtaj yaptıracakları hastanede herhangi bir mağduriyete uğramamaları için öncelikle dikkat etmesi gereken şey hastanenin hijyenik olmasıdır. Türkiye’nin bütün hastanelerinde hijyene önem verildiği gibi İzmir’de bulunan hastaneler, tıp merkezleri de hijyene çok önem verir. Kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar İzmir Tıp Merkezlerinde ağrı sızı çekmeden, vakum aspirasyon işlemi ile, çok kısa sürecek bir şekilde kürtajlarını yaptırıyor.

18 Yaş Altı Kadınlar Kürtaj Yaptırabilirler mi?

Kürtajı ülkemizde bulunan her kadın yaptırabilir ancak kürtaj yaptırmak için bazı durumlarda ailenizden ya da eşinizden izin belgesi alınır. Evli kadınların kürtaj yaptırmak istemesi durumunda eşinden izin alınır. Evli ve 18 yaş altında olan kadınların kürtaj yaptırması için eşlerinden almış oldukları izin yeterli değildir. Kadın 18 yaş altında olduğu için ebeveynlerinden de izin almalıdır. Ebeveyn izni olmadan 18 yaş altında bulunan kadınlar kürtaj yaptıramazlar. Eşten ve aileden izin almış olan 18 yaş altı kadınlar istedikleri yerde kürtaj yaptırabilirler. Türkiye’nin her yerinde kürtaj yaptırılabilir ancak kadınların tercihi genellikle İzmir’de bulunan hastanelerden yana oluyor. Hijyen ve gizlilik açısından rahat edebileceğin pek çok hastane İzmir’de bulunuyor. İzmir’de bulunan hastaneler de 18 yaş altı kadınların kürtaj yaptırmak istemeleri durumunda kadının ailesinden ve eşinden izin belgesi görmek istiyor.

Detaylı bilgi almak için https://opdrhasanulasbasyurt.com/kurtaj/ sayfasını ziyaret edebilir veya iletişim sayfasından Op. Dr. Hasan Ulaş Başyurt ile iletişime geçebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir