Hamilelik, erkek üreme hormonu ve kadın üreme hormonunun döllenmesi sonucunda meydana gelen uzun bir süreçtir ve kadınlarda görülür. Hamile kalan kadınlar birtakım nedenler çerçevesinde çocuk sahibi olmazlar ya da çocuk sahibi olmak istemezler. Bu nedenlerden bazıları anne olmaya hazır olmamak, annenin sağlığında problem görülmesi, bebeğin sağlığında problem görülmesi, çocuk büyütebilecek ekonomiye sahip olmamak ve birlikte olunan kişi ile uzun bir birliktelik düşünülmemesidir. Bu gibi sebepler sonucunda gebelik sonlandırma işlemi yapılır. Gebelik sonlandırma işlemine kürtaj denir.

Kürtaj, Türkiye’de devlet hastanelerinde ya da özel tıp merkezlerinde yapılabilir. Ancak bazı durumlarda kadınlar merdiven altı, tıbbi ilaçlar gibi yollarla da gebeliklerini sonlandırabilmektedirler.

Merdiven Altı Kürtaj

Merdiven altı kürtaj, çok tehlikelidir ve asla ülkemiz sınırları içerisinde yasal değildir ancak bazı kadınlar yine de bu yolla gebeliklerini sonlandırırlar. Gebe kalınması durumunda ailenin vereceği tepkinin kötü olması, gebeliğin 10. haftadan fazla olması, evlilik dışı hamile kalmaktan utanç duymak gibi sebepler çerçevesinde kadınlar merdiven altı kürtaja başvuru yapmaktadırlar.

Merdiven altı kürtaj sanıldığından çok daha fazla tehlikelidir ve ölümle bile sonlandığı durumlar vardır. Merdiven altı denilen yerler hijyenik bakımdan kürtaj operasyonun gerçekleştirileceği kadar temiz değildir.

Merdiven altı doktorlarına güven duymamanız gereklidir.

Merdiven Altı Kürtaj Fiyatları

Merdiven altı kürtaj, ekonomik olarak devlet hastanelerinden ve özel hastanelerden daha pahalıdır çünkü bir suç işlenmekte ve yapan kişi eğer doktor ise, kişi doktorluğunu riske atmaktadır. Kadınlar da gizliliğin korunması adına bu parayı vermeye razı olurlar.

Merdiven altı kürtaj ülkemiz sınırları içerisinde yasal değildir bu nedenden dolayı merdiven altı kürtaj fiyatları ile ilgili internet üzerinde net ve güncel bir bilgi bulunmaz. Merdiven altı doktoru ile bir anlaşma yapılarak fiyat belirlenir. Bu doktor, hamile kadına bir fiyat verir ve kadınla anlaşmaları durumunda hijyen açısından kötü olan yerlerde kürtaj işlemi gerçekleştirilir.

Merdiven altı kürtajda enfeksiyon kapma riskiniz çok fazladır. Kadınların merdiven altı kürtaj sonrasında göreceği kanamalar ve çekeceği acılardan sadece fiziksel olarak etkilenmeleri mümkün değildir. Psikolojik olarak da etkileneceklerdir.

Bu nedenle merdiven altı kürtaj sağlıklı değildir ve uzman doktorların asla yaptırmanızı önermediği bir gebelik sonlandırma çeşididir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir