Kürtaj Nedir?

Kürtaj, istenmeyen gebelik durumlarında rahim içerisindeki ceninin tabi müdahale sonucunda alınması ile gebelik durumunun sonlandırılması anlamına gelen işlemdir. Düşük yapma sonucunda rahim içerisindeki kalıntıları temizleme, düzensiz regl kanmaları gibi durumlarda rahim duvarından biyopsi alınması gibi işlemlerin yapılması da kürtaj başlığı altında toplanır kürtaj İzmir .  Aşırı düzeyde veya düzensiz bir şekilde devam eden regl kanamalarında yapılan kürtaj işlemi, bir yandan tanı koyma niteliği taşırken diğer yandan da tedavi etme etkisine sahiptir. Çünkü yapılan işlemler sonrası içerideki kalıntıların temizlenmesi sonucunda adet işlevinde düzelme kat ettiği  görülür.

                               Kürtaj İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kürtaj işleminin öncesin de hamile olan kişinin genel olarak  sağlık durumu ile ilgili tetkikler yapılıp, ultrason sistemleri ile ceninin rahim yerin de ki yerleşim durumu gözlenir. Gebenin sağlık bakımından kürtaj işlemine herhangi bir engel teşkil edecek bir durum olup olmadığına dair tespit yapılır. Kürtaj  işlemi eğer genel anestezi ile yapılması karar alınıyor ise , mutlaka bir anestezi uzmanı veya teknikerin bulundurulması gerekmektedir. Genel olarak ilk olan gebelik durumlarında ya da önceki doğumlarda sezeryan işlemi ile doğum yapılmış ise, genel anestezi (uyutarak kürtaj ) gerçekleştirilir.
İzmir kürtaj da  anestezi de sedasyon yönetimi tercih edilir. İzmir kürtaj merkezinde işlem yapan hekimin direktiflerini muhakkak dinleyiniz ve uygulayınız. Öncelik olarak rahim ağzı enfeksiyonu durumuna karşı önlem amaçlı olarak özel dezenfektan sıvılar yardımı ile temizlenir, hijyen sağlanır. Sonrasın da ise rahim ağzı spekulum adı verilen bir alet yardımıyla sabitlenir. Buji adı verilet bu aletler aracılığı ile rahim ağzı genişletilir. Sonrasında ise rahim temizlenmesi, ceninin tahliye işlemi gerçekleştirilir.  Bu durumda kullanılabilecek farklı farklı yöntemler bulunmaktadır. Kürtaj teknikleri arasında vakumla kürtaj dediğimiz başka yöntemler de bulunmaktadır. Bu teknik diğer bir şekilde karmen kanülü ile aspirasyon tekniği yani son sistemin tekniğidir. Kürtaj işlemi cerrahi müdahale sınıfına girip her kişiye yaptırılamayacak bir durumdur. Bu sebepten dolayıdır ki halk arasında da kürtaj ameliyatı şeklinde adlandırılmaktadır. Ancak ki herhangi bir dokunun kesilmesi kesinlikle söz konusu olmamakla beraber bu durum haliyle dikiş atılmayacağını da gösterir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir