Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

Sağlığı tehdit eden sorunlar ya da istenmeyen ve anomali sonucu gelişimi tamamlanmayan gebelikler için tercih edilen kürtaj yönteminde her kadının aklına yüzlerce soru geliyor. Çeşitli yöntem ve tekniklerle kişinin sağlık durumu göz önüne alınarak gerçekleştirilen kürtaj işlemi eğer anne sağlığını tehdit ediyor ve ciddi sorunlara sebep oluyorsa uygulanması en muhtemel tıbbi yöntemdir.

İzmir Karşıyaka Kürtaj Merkezleri Nerede?

Gelişen teknolojiyle birlikte birçok solüsyon ve anestezi ekipmanıyla devam edecek süreçte kürtaj acıtır mı diye soran kadınlarımıza ağrısız ve sızısız bir işlem geçireceklerini söyleyebiliriz. Sağlığınız için seçtiğiniz uzman ekip tarafından kürtajdan önce tüm tetkikler profesyonelce ve dikkatlice gerçekleştirilmelidir. Bu işlemden sonraysa kürtaj süresi 15 dakika gibi bir sürede tamamlanacak ve kürtajdan sonra bakımınıza dikkat etmeniz gerekecektir. Özellikle vajina bölgenizin temizliğine özen göstererek kanamanız 1 hafta içerisinde kesilecek olup bu süreçte kanamayı arttırmamak adına kan sulandırıcı tarzında haplar içmemenizi öneririz.

Kürtaj Çeşitleri Nedir?

Gebeliğin 10.cu haftasına kadar yasal olan kürtajda 10.cu haftadan sonra yapılacak işlemler için sağlık kurul raporu gerekmektedir. Çeşitleriyse Probe küretaj, Pipelle Küretaj veya biopsi, Fraksiyone küretaj (FrC), Revizyon küretaj ve Bumm küretaj işlemleridir. Bunlardan bazıları büyük gebeliklerin sonlandırılması için daha uygun metotlardır. Bazılarıysa 40 yaş üstü gebeliklerin sonlandırılmasında tercih edilir. Doktorunuza başvurduğunuzda yapılan testler sonucunda ve gebe büyüklüğüne göre ya da hangi sorunla gebeliği sonlandırmak istiyorsanız buna bağlı olarak sizler için en uygun metodu seçecektir.

İzmir Karşıyaka Kürtaj Yaptırmak İsteyenlerin Endişeleri Neler?

İzmir Karşıyaka kürtaj hizmeti veren bizler bize sıkça başvuran danışanlarımızın endişelerini sizlerle paylaşmak ve gidermek amacıyla bu başlık altında toplandık. İzmir Karşıyaka Kürtaj konusunda da sizlere hizmet vererek amacımız endişelerinizin giderilmesi ve İzmir Karşıyaka kürtaj adı altında sizlere yararlı olabilmek.

Kürtaj acıtır mı ilk endişelerinizden biri olmakla beraber bu konuda gerçekleştireceğimiz anestezik metotlarla asla acı duymayacağınızın garantisini verebiliriz. Bunun dışında İzmir Karşıyaka kürtaj yaptırmak isteyenlerin diğer endişesi kanama süresi ve yoğunluğu. İlk günlerde yoğun bir kanamaya tabii olacaksınız ancak sonrasında bu yerini azalan ve etkisini zamanla kaybeden bir sürece bırakacak. Gördüğünüz gibi İzmir Karşıyaka kürtaj yaptırmak isteyen herkesin sorularına cevap verecek nitelikte ve donanımda. Endişelerinizi bir kenara bırakarak uzmanlarla görüşme sonucu operasyonunuzu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir