Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

İstenmeyen gebeliklerin ya da anne sağlığında tehlike yaratılacak durumların önlenmesi ve rahmin özel bir vakum yöntemiyle lokal veya anestezik olarak uyuşturulup temizlenmesi işlemine kürtaj denir. Tabi bu işlem yapıldıktan sonra kürtaj sonrası bakım en az kürtaj işleminin gerçekleştiği an kadar önemlidir. Kişinin vajinal kanama sonrası yaşayacağı halsizlik, kullanılan ilaçlar ve belki de en önemlisi olan psikolojik süreç çevresindekiler tarafından titizlikle kontrol edilmelidir.

Kürtaj Sonrası Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Kürtajda sonra bazı kadınlarda duygusal duygu geçişleri sebebiyle ağlama krizleri ya da duygusal gerilimler yaşanabilir. Bunlar birkaç saat içerisinde kaybolduktan sonra kişi hassas bir dönemde olduğunu fark edecek ve bunun için bazı bakımlarla kendini koruma altında tutması gerekecektir. İşlem sonrası alerji, aşırı kanama gibi komplikasyonlara karşı muayenehanede gözlem altında tutulduktan sonra gereken ilaçları düzenli kullanmanızın zorunlu olduğu bir bakım süreci içerisine gireceksiniz. İç çamaşırı ve pedinizi sürekli temiz tutmalı ayrıca duş yaparken vajina bölgenizi aşırı sıcak suyla temas ettirmemelisiniz.

Kürtaj Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İlk bir hafta vajinal kanama yaşayacağınızdan dolayı da kan sulandırıcı gibi aspirin türevi ilaçlar kullanmamalısınız. Çarpıntı, ateş, titreme ya da kokulu vajinal akıntı gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız da mutlaka doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.

Kürtaj Sonrası Doğum Kontrol Yöntemleri?

Kürtaj sonrasında gebelik yeni sonlandığı için tekrar risk alınmaması adına korunma yöntemlerine özen gösterilmelidir. Bunun içinse yapılan kürtaj işleminden sonra herhangi bir özel engeliniz yoksa doğum kontrol hapı kullanabilirsiniz. Alternatif üretmemiz gerekirse de kondom kullanılabilir ya da rahim içi araçlara başvurabilirsiniz. Rahim içi bakırlı araçlar, gynefix ya da mirena hemen uygulanabilir yöntemlerdendir. Tabi ki hangisini tercih ederseniz edin öncelikle sağlık durumunuz hakkında en net bilgiye sahip olan doktorunuza danışmanız yararlı olacaktır.

Doktordan Doktora Değişen Kürtaj Fiyatları

İzmir kürtaj fiyatları 2021 hakkında öncelikle kişiden kişiye değişen fiyat listeleriyle karşılaşacağınızı belirtmemizde yarar var. Çünkü İzmir kürtaj fiyatları 2021 dendiği zaman her kişi aynı sağlık problemiyle ve gebelik büyüklüğüyle kürtaj olmayacağı için İzmir 2021 kürtaj fiyatları hakkında en net bilgiyi uzman doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz. Çeşitli muayeneler ve testler sonrasında nasıl bir işlemle kürtaj olacağınızı ve bunun fiyatlandırma bilgisini en iyi uzmanınız bilip cevaplayacaktır.

2021 İzmir Kürtaj Fiyatları

Ayrıca İzmir kürtaj fiyatları 2021 için diğer bir konu sağlık güvenceleriniz ve özel sağlık sigortanızın olup olmadığıdır. Eğer özel sağlık sigortanız varsa İzmir kürtaj fiyatları 2021 kapsamında farklı fiyatlandırma ve güvencenizden yararlanarak gereken sağlık hizmetini alabilirsiniz. Bunun içinde kendi sağlık güvencesi araştırmalarınız sonucu net bilgiye ulaşacaksınız.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir