İzmir Kürtaj Merkezi Karşıyaka

Kelime anlamına bakıldığında ‘’kazımak’’ anlamına gelen kürtaj, rahim içerisindeki her türlü farklı materyali çıkarmak için yapılan bir tıbbi işlemdir. Bu işlemin yapılabilmesi için genel anestezi uygulanarak ya da hastanın sağlık durumu göz önüne alındığında lokal anesteziye başvurulması gerekir ve kullanılacak cihazların steril olup aletlerin mutlaka steril olduğuna emin olmanız gerekir. Bundan sonraysa alanında uzman doktorunuzla çeşitli kan tetkikleri ve bazen kan uyuşmazlığı testi yapılarak işlem başlatılır.

Kürtaj Ameliyatı Sonrası Kişisel Bakım Nasıl Yapılır?

Birçok yöntemle gerçekleştirilen kürtaj işleminde işlemin belirlenmesine doktorunuz karar verecek ve sizin için en doğru uygulamayla işleme başlaması gerekecektir. Yaklaşık 15 dakika süren tıbbi müdahaleden sonra kendinize geldiğiniz zaman kürtaj ne kadar kulağa korkutucu gelse de ağrı ya da sızı hissetmezsiniz. Sadece vajinal kanamayla 1 ya da 2 gün karşı karşıya kalırsınız sonra 1 hafta içerisinde kanama azalır ve gündelik yaşamınıza kaldığınız yerden devam edersiniz.

Kürtaj Sonrası Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Kürtaj süresi 15 dakika gibi ortalama bir sürede gerçekleştikten sonra bakım konusunda oldukça titiz davranmalısınız. Öncelikle 2 hafta süreyle asla ilişkiye girmemeli ve korunma yöntemleri konusundaki bilgilerinizi tazelemelisiniz. Bundan sonraysa duş yaparken vajinanıza aşırı sıcak su müdahalesinden kaçınarak ayakta duş yapmalısınız. Rh uyuşmazlığı tespit edilmişse 72 saati geçirmeden anti D yapılmalı ve önlem alınmalıdır. Gebelikten korunma yöntemine geri dönecek olursak da kürtajdan 15 gün sonra yumurtlama tekraren gerçekleşebileceği için kendi vücudunuza uygun korunma yönteminizi doktorunuza danışarak uygulamalısınız. Ayrıca ped ve iç çamaşırınızı da saat başı kontrol ederek steril ortam olarak koruma altına almanızda yarar olacaktır.

İzmir Kürtaj Merkezi Karşıyaka’da Nerede?

Kürtaj merkezi bakımından İzmir kürtaj merkezi Karşıyaka birçok poliklinik ve özel muayenehanelerin bulunduğu bir bölgedir. Birbirinden başarılı uzman hocaların İzmir kürtaj merkezi Karşıyaka bölgesinde vereceği hizmetlerden memnun kalacak ve kürtaj konusunda bilgilenmiş de olacaksınız. Hayatınızda belki üzücü anlardan ya da zamanlardan sonra kürtaj kararı aldınız veya sağlığınızı tehdit edecek bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz ancak hiç endişelenmeyin İzmir kürtaj merkezi Karşıyaka semtinde birbirinden seçkin kliniklerle istediğiniz kaliteli hizmeti alabileceksiniz. Bunun dışında Mono Sağlık olarak bizler de İzmir kürtaj merkezi Karşıyaka başlığı altında sizlere doğru bir hizmet sunmaktan oldukça mutluluk duyacağız. Hem sağlığınız hem de psikolojiniz için endişelenen hastalarımızla kurduğumuz diyaloglar ve diğer İzmir kürtaj merkezi Karşıyaka bölgelerindeki gibi kaliteli bir hizmet yanınızda olacağız.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir