Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

Kürtaj ya da diğer adıyla küretaj çok uzun zamandır dilden dile konuşulan ve doğruluğu tartışılan bir konu. Burada tartışılmasının en önemli sebebini yanlış bilgilendirmedir diyebiliriz. Birbirinden farklı görüşler olabilir ancak konu anne ve sağlıksa kürtaj çoğu durumda gerekli bir tıbbi işlemdir. Gerekli kürtaj aletleri ve gelişen teknolojinin akıllı sistemleri sayesinde yapılan tıbbi müdahalenin yasal süresi 10 haftadır ve bunun dışında yapılan kürtajlarda rahmin içini boşaltan kişiye hapis cezası uygulanır. Mutlaka steril ve gerekli tetkiklerin yapılması zorunlu olan müdahale öncesinde kan tahlili ve anestezik kontroller yapılarak ister lokal ister genel anesteziyle kişi uyutulup kürtaj acıtır mı sorusuna gerek kalmadan ağrısız sızısız bir işlem gerçekleştirilir.

İzmir’de Kürtaj Yaptıranlar Ne Diyor?

Kürtaj ne kadar korkulan bir işlem gibi gözükse de doktor kontrolünde ve yasal süre içerisinde olduğu zaman anne sağlığını tehdit eden ya da çocuk anomalilerinin gözlemlendiği durumlarda uygulanabilir. ‘’Kürtaj günah mı?’’ sorusu etrafında da sıkça gündeme gelen bu tıbbi müdahale için günah mıdır konusunda da farklı görüşler olsa da sağlığı tehdit ettiği anlaşılan her konuda kürtaj olunmalıdır diyebiliriz. Dinimizde anne tehlikede ve zor durumdaysa bebeğin rahimden alınması söz konusu olabilmektedir.

İzmir’de Kürtaj Yaptıranlar Ne Diyor?

İzmir’de kürtaj yaptıranlar şehrin bu konu hakkında geniş ve tamamen bilimsel bir düşünceyle yaklaştığı görüşünde. Sizler kliniğimize geldiğinizde göreceksiniz ki İzmir’de kürtaj yaptıranlar için oldukça tercih edilen bir hekim kadrosuna ve hizmete sahibiz. Çünkü sizin ruhsal değişimlerinizle birlikte sağlığınıza da dikkat ediyor asla aksi bir durumla karşılaşılmaması için sizlerle özel olarak ilgileniyoruz bu yüzden de İzmir’de kürtaj yaptıranlar olarak kadınların sağlık açısından bir numaralı tercihi haline gelmiş bulunuyoruz.

İzmir’de Kürtaj Yaptıranların Tavsiyeleri Nelerdir?

İzmir’de kürtaj yaptıranlar öncelikle işlemden önce sigara tüketmemenizi öneriyor ve psikolojinizin bu duruma tamamen hazır olması gerektiğini söylüyor. Sonrasındaysa uzman dâhilinde yapılacak tetkikler sonucunda asla endişeye kapılmadan süreci atlatıp İzmir’de kürtaj yaptıranlar gibi ortalama 2 hafta içerisinde kanamanız durmuş olarak gündelik olarak hayatınıza devam edebileceğiniz mesajını veriyorlar.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir