Kürtaj Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj konusundan bahsetmek için öncelik olarak kızlık zarı bozulmadan hamile kalma durumu olmalıdır. Bu olay çok sık yaşanan bir durum olmasa da, esnek bir kızlık zarı dokusuna sahip olan kişiler veya spermlerin dış genital organdan içeriye hareketi durumu gibi yani penisin zara teması bulunmayan cinsel ilişki gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir.
  İzmir kürtaj, kürtaj esnasın da spekulum denilen aleti vajinaya yerleştirir ve bu sebeple beklenilen durum gerçekleşip kızlık zarı bozulur. Esnek kızlık zarına sahip olan kişiler de ise bu durumun aksine kızlık zarı bozulmadan kürtaj gerçekleşebilmektedir.  Fakat bu durumun, kürtaj yapan hekim tarafından sözü verilmesi söz konusu bile olamaz. Ayrı yeten, kürtaj izmir işlem sonrasında kızlık zarı dikimi düşünen hastalarımız için şunu da söylemek isterim ki , kürtaj sonrasında İzmir kürtaj  da kızlık zarı dikimi yapılmasında herhangi bir sakınca veya engel bulunmamaktadır.

Kürtaj Hakkında Merak Edilen Diğer Bilgiler

  • 18 yaşından büyük bekar bir kadının kürtaj olması için hiçbir izne gerek yoktur, fakat İzmir kürtaj da evli bir kadının kürtaj olabilmesi için eşinin iznine ihtiyacı vardır.
  • 18 yaşından büyük tüm kadınlar evli veya bekar yasal kürtaj
  • 18 yaşından küçük hiçbir birey  aile izni olmadan kürtaj
  • Kürtaj yaptırabilmek için herhangi bir sayı yoktur fakat çok fazla bu durumun söz konusu olması sağlığı riske atmaya , bir daha gebelik durumu söz konusu olamama gibi durumlara yol açar. Ayrıca kürtaj  bir doğum kontrol tekniği değildir.
  • İşlem sonrasın da doğum kontrol hapı kullanabilmek için ilk regli döneminin 2. Günü beklenmektedir.
  • İşlemden sonra spiral taktırabilmek için ilk regli döneminin sonrası beklenir. Bu durumda 20-40 gün arası bir süreye tekabül eder.
  • Kürtaj sonrası cinsel ilişkiye girilmemeli en az 20 gün beklemeli eğer bu süre sonrasın da kanama hala devam ediyorsa da hekiminize başvurmadan cinsel ilişki durumu yaşanmamalıdır.
  • Kürtaj sonrası enfeksiyon sebebi ile 15 – 20 gün denize havuza girilmemelidir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir