Kürtaj

Kürtaj   süresi sanıldığı üzere  uzun süren bir ameliyat  değildir. Kürtaj İzmir olarak işlem öncesi de jinekolojik muayene ve anesteziden kaynaklanan uyanma süresi dışında kürtaj işlemi ortalama 5-15 dakika arası sürmektedir.

Kürtaj  İçin En Uygun Hafta Ne Zaman?

Yasal kürtaj süresi 10. haftaya kadardır. Ve İzmir kürtaj genellikle kürtaj için gebeliğin 5-6 ve 7. haftalarını tercih ederiz. Ayrıca şunu belirtmeliyiz ki;  bu diğer anlattığımız konularda olduğu gibi, bu konuda da kürtaj yapan diğer doktorun görüş ve teşhisi de önemlidir.

Kürtaj İşlemi Sonrası

Kürtaj  ameliyatının  sonrasın da ; hasta 10-20 dakika arası dinlendirilir. İşlem genel anestezi ile yapılmışsa; normal genel anestezi uygulamasından kaynaklı toparlanma süresi kürtajda da geçerli olacaktır. Kürtaj sonrasın da anesteziden dolayı mide bulantısı, halsizlik, bilinçsel eksiklik, sersemlik gibi durumların görülmesi normaldir. Anestezi kaynaklı bu bulguların yanı sıra; kasık bölgesinde hafif-orta derecede ağrı ve kanama da görülebilir. 1-1.5 saat sonra bu bulgular azalarak kaybolacaktır. Kadın doğum uzmanı doktoru tarafından hastaya dikkat etmesi gerekenler ve kullanması gereken ilaçlar da anlatılır.

Kürtaj  Sonrası Pansumana İhtiyaç Var Mıdır?

Kürtaj işlemi sonrasın da herhangi bir pansumana gerek yoktur. Yalnızca genital bölgenin temizliği yapılırken özen gösterilmesi, kürtaj sonrası 1 hafta kadar bir süre sabunla yıkama ve vajinal yıkama yapılmaması, yalnızca su ile yıkama gerekmektedir.

Kürtaj Sonrası Kontrol

İzmir kürtaj, kürtaj işlemini ultrasonografi eşliğinde yaptığı için, işlemden bir hafta 10 gün sonra hastanın tekrar kontrole gelmesi durumuna gerek bırakmamaktadır. Çünkü bu yöntemle yapıldığın da, içeride parça kalması veya başka bir problem yaşama olasılığımız minimuma indirilmektedir. Ancak rutin muayene için, 30-40 gün sonra hastalarımızı muayeneye çağırmaktayız. Kürtaj sonrası herhangi bir rahatsızlık hissetmeniz halinde, fazla kanama olması durumun da ve normalden farklı olduğunu düşündüğünüz diğer tüm etkiler de hekiminizi arayınız.

Kürtaj Sonrası Ağrı

Kürtaj işlemi sonrası, regl sancısına benzer ağrı ve sızıların olması normal bir durumdur. Ancak yine de ağrıların yüksek rahatsızlık veren bir duruma gelmesi sonucunda ya da çok uzun sürmesi durumlarında mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir