Kürtaj Ekşi

Kürtaj, sitemli ya da istemsiz şekilde gelişen gebeliklerin sonlandırılmasında başvurulan bir yöntemdir. Bireyler kürtaj yaptırmaya karar vermelerinin sonrasından psikolojik açıdan kendilerini iyi hissettirecek bir karar verdiklerinden emin olmalıdır. Bu sayede geri dönüşü olmayan gebelik sonlandırılmasının ardından daha sağlıklı olarak hayatın devam ettirilmesi mümkün olmaktadır.

Gebeliğini sonlandırmayı düşünen kadınlar bu kararları öncesinde pek çok internet platformunda araştırmalar gerçekleştirmektedir. Online sözlükler araştırmaların yoğunluk gösterdiği yerlerden biridir. Özellikle kürtaj ekşi sözlükte pek çok konunun başlığı haline gelmiştir. Ancak bu konu hakkında profesyonel olarak bilgi edinmek için merkezimiz gibi mecralara başvurulması gerekmektedir.

Kürtaj Yaptırmak Yasal Mıdır?

Türkiye tıbbi konularda yasalara sahip olan bir ülkedir. Kürtaj yasası da bu işlem için belirlenmiş olan unsurlara yer vermektedir. Ülkemizde kürtaj yaptırma işlemi tam olarak yasaklanmamıştır. Gerekli olan şartları yerine getiren her kadın gebeliğini sonlandırmak hakkını kullanabilmektedir. Gebelik sonlandırılması için yasalar tarafından belirlenmiş olan süreç 10 haftadır. Kadınlar bu süre içerisinde istekleri neticesinde gebeliklerini sonlandırabilmektedir.

Kürtaj kararının alınmasında doktor ve hasta arasında maksimum derecede bir gizlilik sağlanmaktadır. Pek çok karı – koca çevrelerinin bu prosedürden haberdar olmalarından yana endişe yaşamaktadır. Ancak tıbbi olarak oldukça doğal olarak karşılanan kürtaj, gizlilik bakımından da bireylere garanti vermektedir. Evli olmayan kadınlar kürtaj kararlarını ailelerine danışmadan bireysel tercihleri neticesinde de verebilmektedir.

Kürtaj Nasıl Yaptırılır?

Kadınların büyük bir bölümü kürtaj yaptırmak konusunda belli endişelere sahiplerdir. Bu alanda özellikle acı duyulma korkusu ağır basmaktadır. Ancak kürtaj işlemi hem kısa sürede tamamlanan hem de acısız bir operasyondur. Lokal ya da genel anestezi altında yapılabilen kürtajlar on dakikada tamamlanabilmektedir.

Tıbbın ilerlemesi ile birlikte eskiden yapılan kürtaj operasyonları geride bırakılmıştır. Merkezimizde modern ekipmanlar eşliğinde vakumlu şekilde kürtaj yaptırmak mümkündür. Uzmanlarımız tarafından kanüllerden faydalanılarak yapılan operasyonlarda fetüs vakumlanarak gebelik sonlandırılmaktadır. Gizli kürtaj operasyonlarında hijyen oldukça önemlidir. bu nedenden ötürü operasyonlar steril bir ortam hazırlanarak işlemlere başlanmaktadır. Böylece operasyon sonrasında kısa süreli istirahat eden hastalarımız günlük yaşantılarına geri dönüş yapabilmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir