Kürtaj Şartları

Kürtaj genel kanı olarak gebelik sonlandırması ya da bebek aldırma gibi terimlerle bilinmektedir. Ancak işin tıbbi tarafında bu operasyonlar hamile olmayan kadınlarda da rahimlerden zararlı parçaların çıkarılması için kullanılmaktadır. Ayrıca kürtaj istenmeyen gebeliklerin yanı sıra düşüklerden sonra rahimlerin temizlenmesi için de yapılabilmektedir.

Kadınların kürtaj yaptırabilmeleri için gerekli olan kürtaj şartlarını yerine getirmiş olmaları istenmektedir. Düşünülmeden verilecek bir karar olmayan kürtaj için, ani kararlar vermek sonrasında pişmanlıklar yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu neden yüzünden etraflıca düşünmeden ve araştırma yapılmadan bu gibi bir kararın alınması tavsiye edilmemektedir.

Kürtaj Kimlere Yapılabilir?

Kürtaj yaptırmak, ülkemizde belli şartlar altında mümkün hale gelen bir operasyondur. Bu aşamada evli çiftlerin ortak karar almaları neticesinde kürtaj yaptırmaları oldukça kolaydır. Eşlerin imzaları neticesinde 10 haftayı aşmamış olan gebelikler kısa sürede sonlandırılabilmektedir. Ancak her hamilelik isteyerek ya da evlilik kurumu içerisinde gerçekleşmemektedir. Bu da kürtaj şartlarının daha geniş bir alana kaymasına neden olmaktadır.

On sekiz yaşından büyük olan kadınlar bekârlarsa istemli olarak kürtaj kararı alabilmektedir. Bu durum yasalarda da onay verilen tıbbi işlemlerden biridir. Ayrıca bekâr kadınların hamile kalması toplum baskısı yüzünden saklanan bir durumdur. Bu neden yüzünden kadınlar gizli kürtaj olmak istemektedir. Kürtaj yaptıran hastaların bilgileri iyi bir şekilde saklandığı için bu alanda bir sorun çıkması olasılıklar kapsamında bulunmamaktadır.

Kürtaj Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kadınların geçmiş zamanda kürtaj yatırmaları kolay operasyonlardan biri olarak görülmemekteydi. Ancak günümüzde tıbbi alanda yaşanan gelişmeler kürtaj operasyonlarının kısa süreli ve kolay operasyonlar kapsamına alınmasını sağlamıştır. Bireyler gereken şartların sağlanması ve kendilerine dikkat etmeleri halinde gebeliklerini birkaç saatte sonlandırabilmektedir.

Kürtaj olmak isteyen kadınların operasyon öncesinde 6 ila 8 saat öncesinden su dâhil olmak üzere beslenmeyi kesmeleri gerekmektedir.  Anestezi alınacağı için bu önemli bir şarttır. Aslında operasyon maksimum on beş dakika sürmektedir. Ancak sonrasında ayrı bir odada bir saate yakın süre dinlendirilen hastalar sonrasında taburcu edilmektedir. Operasyon sonrasında ise kasık bölgesinde hafif ağrılar görülebilmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir