Kürtaj Fiyatları Nedir ve Nerede Kürtaj Yaptırmalıyım?

2022 kürtaj fiyatları operasyonun uygulanacağı merkezdeki tıbbi teçhizata, uygulama yapacak doktora, merkezin bilinirliğine, gebelik hafta sayısına göre değişiklik göstermektedir. Büyük şehirlerde de kürtaj yaptırmak da görece daha maliyetli sayılabileceğinden İzmir 2022 kürtaj fiyatları da buna göre belirlenmektedir.

Kürtaj Fiyatları 2022 İzmir

Kürtaj esasen rahim içindeki istenmeyen dokuların alınması işlemidir. İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması da kürtaj operasyonu ile gerçekleştirilir. 10. Haftaya kadar kürtaj işlemi 18 yaşını geçen bekar ya da evli kadınlar için yasal ve tamamen hasta bilgilerinin gizliliği gözetilerek yapılmakla birlikte 15-18 yaş aralığında ebeveyn imzası istenir.

İzmir Kürtaj Fiyatları 2022

Operasyonu gerçekleştiren doktorun niteliği kürtaj fiyatlarında önemli bir etken olduğu gibi tıbbi teçhizatın kalitesi de 2022 kürtaj fiyatlarını belirleyen önemli değişkenlerdendir. Bunların yanında operasyon sırasında kullanılan anestezi yöntemi de kürtaj fiyatlarını etkiler. Genel olarak uygulama yapılacak hastanenin nitelikleri kürtaj ücretlendirmesini belirler.

Kürtaj Fiyatları İzmir 2022

Kürtaj fiyatları konusunda kişilerin istekleri ve bütçelerini göz önüne alarak ihtiyaçlarını belirlemeleri gerekse de kürtaj yaptırma işlemi cerrahi bir operasyon olduğundan tam teşekküllü bir hastanede gerçekleştirilmesi sağlıklı olacaktır. Kürtaj işlemini ameliyat esnasında veya sonrasında oluşabilecek komplikasyon risklerini en aza indirmek ve komplikasyon durumunda olası hasarın önüne geçebilmek için tam teşekküllü bir hastanede yaptırmak daha risksiz olacaktır.

Operasyonun kişisel ihtiyaçlara ve isteklere uygun bir şekilde planlanması önemli olduğundan özel bir hastanede yapılması devlet hastanesi veya kliniklerle kıyaslandığında işlemin yapılması için daha idealdir.

İzmir Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatları operasyon sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi ve türüne göre de değişiklik gösterir. İzmir kürtaj fiyatları kullanılan anestezi türüne bağlı olarak görece daha yüksek veya düşük olarak görülebilir. Kürtaj fiyatı, işlem lokal anestezi ile gerçekleştirildiğinde genel anesteziye göre daha düşük ücretli olur. Ancak operasyonun hasta için hem fiziksel hem de psikolojik anlamda olabildiğince konforlu geçmesi istendiğinden genel anestezi çok daha tercih edilebilir bir yöntem olarak karşımıza çıkar.

Kürtaj fiyatlarını etkileyen faktörlerden biri de gebelik süresidir. Gebelik süresinin kaç hafta olduğuna bağlı olarak kürtaj fiyatları değişim gösterir. Hafta sayısı arttıkça operasyondaki risk ihtimali artacağından ücretlendirmede de buna bağlı olarak artış görülebilir. 4 ila 6 haftalık gebelik ile 9 haftalık gebeliğin sonlandırılması işlemi aynı ücret karşılığı gerçekleştirilmez.

Kürtaj Fiyatları 2022

Risk faktörünü etkileyebileceğinden kürtaj fiyatları kişinin herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Aynı nedenden dolayı kişinin daha önce kürtaj işlemi geçirip geçirmemesi de fiyatlandırmada etkili olabilecek bir kıstastır.

Kürtaj yaptıranlar operasyon sonrası yaklaşık 2 saat istirahat ettikten sonra günlük hayatına dönebilir. Kişi hastanede kalmak isterse kürtaj fiyatı da buna göre değişecektir.

Kürtaj fiyatları 2022 hakkında detaylı bilgi için hasta danışmanımızla iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bilgi için İzmir kürtaj sayfamızı ziyaret ediniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir