Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

Dünya’ya bebek getirmek elbette en güzel şeylerden birisi. Ancak, gerek maddi gerekse de istenmeyen kişilerden istenmeyen gebelikler gibi gebeliklerin oluşması sonucunda kürtaj düşünülmektedir. Ailelerin istenmeyen durumlarda gerçekleşen gebelikleri sonlandırmak için seçtikleri kürtaj bazı kesimler için her ne kadar tavsiye edilmese de ne yazık ki sıkça tercih edilmektedir. 10 haftayı geçmeyen gebeliklerde gerçekleştirilen bu işlem mahallî veya genel anestezi uygulanarak yapılabilir ve böylece kürtaj acıtır mı sorusunun cevabını ağrı ve sızı hissetmezsiniz olarak verebiliriz. Tabi burada son söz yine doktorunuzda olacak ve öncede sezaryen ile doğum yaptınız mı ya da diğer tetkikleriniz anesteziye nasıl yaklaşmanız gerektiğini söylüyor gibi cevaplarla süreç başlayacaktır. Kürtaj bayıltarak yapılır mı diye soran birçok kadına da anestezi konusunda rahat olmalarını ve bu sayede ağrı hissetmeyeceklerini bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Kürtaj Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra kürtaj ameliyatı genelde 15 yâda 20 dakika sürer ve kişi anestezi altındaysa ortalama 30 dakika gibi kısa bir sürede anestezinin etkisinden çıkıp uyanır. Sonrasındaysa gerekli vajinal kanama kontrolleri ve beklenmeyen durumların olmaması için gözlem altında tutulup evine gönderilir.

Kürtaj Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır?

Kürtaj fiyatları forum platformlarında kadınlar arasında oldukça sık konuşulur ve merak edilir. Bunun yanında gizlilik etiği de kürtaj fiyatları forum sitelerinde oldukça konuşulan konulardan bir diğeridir.

Şöyle söyleyebiliriz ki kişinin yaşı, sağlık durumu, gebe büyüklüğü gibi faktörlerin hepsi fiyat konusunda etkilidir. Bu yüzden kürtaj fiyatları forum altında paylaşılan bilgiler her bireye özgü değil genel bilgiler olacaktır. En doğruyu bilgiyi almak için uzman jinekoloğunuza danışmanız sizi doğru sonuca götürecek olup kürtaj fiyatları forum adı altındaki bilgileri genel bilgiler olarak görmenizi sağlayacaktır. Son dönemdeki fiyatlar için kürtaj fiyatları forum başlığı altında soru yöneltmeden önce doktorunuza danışırsanız belki de özel sağlık sigortanız varsa daha indirimli bir hizmet alabilirsiniz. Gizlilik etiği konusundaysa her hastane ya da klinik fark etmez sizin bilgilerinizi kimseyle paylaşamaz ya da haber veremez. O yüzden bu konuda müsterih olun ve sadece sağlığınıza odaklanın.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir