Labioplasti

 “Labioplasti”, genişlemiş “labia minora”nın (iç dudaklar) boyutunu küçültmek, iç dudakları daha küçük, daha ince, daha rahat ve doğal görünümlü hale getirmek için güvenle uygulanan küçük bir işlemdir. Labioplasti yaptırmak hem bir kadının görünümünü hem de benlik saygısını geliştirmeye yardımcı olmaktadır.

Labioplasti Nedir?

“Labioplasti”, iç dudakların estetik görünümünü iyileştirmek için tasarlanmış bir cerrahi yöntemdir. Bazı kadınlar büyük veya uzun iç dudaklara sahip olsa da doğum sonrası, yaşlanma gibi durumlardan sonra da iç dudaklarda büyüme olabilir. İç dudak ve dış dudak arasındaki orantısızlığın nedeni ne olursa olsun büyük iç dudaklar fiziksel ağrı kaynağı olabilir, sıkı giysiler altında sıkışabilir ve cinsel ilişki sırasında acı verebilir. İç dudakların görüntüsündeki bozukluk cinsel ilişki sırasında özgüven kaybına neden olabilir.

Labioplasti olarak adlandırılan son modern cerrahi yöntem, büyük, fazla dokuları ortadan kaldırarak, iç dudaklara (labia minor) dış dudaklarla (labia major) orantılı hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Labioplasti işleminden sonra kadınlar, cinsel ilişkide acı duymayacak, bisiklete binerken ya da dar kıyafetler giydiğinde rahatsızlık duymayacaktır.

Hangi Durumlarda Labioplasti Tercih Edilir?

  • Büyük veya şekilsiz labialarda (iç dudaklar)
  • Genital bölgenin görünüşünde ortaya çıkmasında
  • Fazla doku nedeniyle cinsel ilişki sırasında oluşan ağrı ve rahatsızlık durumlarında
  • Kot pantolon veya dar giysiler altında yaşanan rahatsızlıklarda
  • Mayo veya iç çamaşırında labiaların oluşturduğu güven kırıcı rahatsız görüntülerde

Labioplasti Prosedürü

Labioplasti, son derece kişileştirilmiş bir prosedürdür ve kişinin anatomisine ve elde etmek istediği hedeflere dayanır. İç dudaklar, doğal ve orantılı bir şekil oluşturulmak için cerrahi teknikler kullanılarak şekillendirilir. Labia’nın hassaslığı korunur ve tam iyileşmeden sonra skarlaşma yani herhangi bir yara izi neredeyse tespit edilemez.

Labioplasti prosedürü, ağrıyı en aza indirmek için genel anestezi ya da lokal anestezi altında uygulanır. Labioplasti operasyonu, büyük iç dudakların büyüklüğünü azaltır veya şekilsiz, orantısız iç dudakları şekillendirir, görünümünü iyileştirir ve cinsel ilişkide yaşanan rahatsızlığı yok eder. Labioplasti operasyonu sırasında fazla labial dokular düzeltilir, labia kenarları doğal bir görünüm, renk ve şekil ile yeni bir görünüm kazanır.

Labioplasti operasyonundan sonra kişi aynı gün hemen taburcu olur ve ağrısız, mutlu bir şekilde günlük yaşantısına devam eder.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir