Kürtaj Fiyatları 2019

Kürtaj, halk tarafından bebek aldırmak olarak bilinmektedir. Ancak tıbbi açıdan bakıldığında kürtajın sadece bebek aldırmak işlemi için yaptırılmadığı görülmektedir. Hamilelikte gerçekleşen düşükler neticesinde ya da boş gebeliklerde de kürtaj işlemi uygulanmaktadır.

İstenmeyen gebeliklerin sona erdirilmesinde kürtaj yaptırmak belli yasalar çerçevesinde mümkün olmaktadır. Yapılan kürtajlar lokal ya da genel anestezi ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu alanda uzmanın tercihi ve hastanın içerisinde bulunduğu psikolojik durumun önemli bir yer teşkil ettiği bilinmektedir. Hastalar için önemli olan bir konu da kürtaj yaptırmak için ne kadar para ödeyecekleridir.

Kürtaj Merkezlerinde Fiyat Politikası

Kürtaj fiyatları belirlenmesinde farklı kıstaslar rol oynamaktadır. Kürtaj olmak isteyen kadınların fiyatlardan ziyade sağlıklarını düşünmeleri gerekmektedir. Bu nedenden ötürü kürtaj yaptırılacak olan merkezin sağlık açısından kalitesine bakılmalıdır. Merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde yapılan gebelik sonlandırma işlemleri pek çok sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir. Kürtaj, oldukça kolay bir prosedür olmasına karşın gereken hijyen şartlarına dikkat edilmediğinde ciddi problemlerin yaşanmasına neden olabilmektedir.

Merkezimizde kürtaj fiyatları 2021 yılında çok değişiklik yaşamamıştır. Öncesinden belirlenen fiyatlarda hastalarımız için de uygun olacak rakamlar kullanılmıştır. Bu sayede kürtaj yaptırmak isteyen kadınların kaliteli ekipmanlar ve uzmanlar eşliğinde, sağlıklarından olmadan karar almaları mümkün olmaktadır. Bu konu hakkında iletişim sistemlerimiz kullanılarak da bilgi edinilebilmektedir.

Kürtaj İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadınların gebeliklerini sonlandırmak hakları devlet tarafından verilmiştir. On sekiz yaşından büyük ve bekâr olan kadınlar bu kararlarını bireysek olarak verebilmektedir. Kürtaj yasası, evli olan kadınların eşlerinden de onay almasını gerekli kılmaktadır. Ancak kürtaj yaptırmak isteyen kişilerin henüz reşit olmaması bu alanda aile onayını da istemektedir.

Kürtaj konusunda kararlı olan bireyler için öncelikle merkezimizdeki doktorlarla konuşmalıdır. Uzmanlarımız bu konu hakkında eş ya da aile onayından farklı sorulara kadar her detayı bireysel şekilde paylaşmaktadır. Böylece on beş dakika gibi kısa süren bir işlem öncesinde hastaların bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır. Ayrıca kürtaj aşamasında hastaların herhangi bir acı duymamaları için gereken anesteziler gerçekleşeceği için bu işlem acısız olarak sonlanmaktadır.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir