Vajinal Beyazlatma

Cildin içerisin bulunan melanosit hücrelerinin salgılamış olduğu melanin pigmenti ten renginin koyulaşmasına sebep olmaktadır. Bayanlarda yaş ilerledikçe vajina bölgesinde renk koyulaşması olayı sıklıkla görülmektedir.

Peki Genital Bölgenin Rengi Neden Kararır?

Bayanların birçoğu gebelik dönemlerinde östrojen artması sebebiyle genital bölgelerinde rengin koyulaşmasından şikayetçi olmaktadır. Gebeliğin ardından oluşan bu karartılar kalıcı olabilir. Bunun dışında genital bölgenin sıklıkla tıraş olunması ve uygulanan krem ve pudra tarzı şeylerde renk koyulaşmasına neden olabilir. Sık ve dar pantolon, aynı zamanda sentetik kumaşlı iç çamaşırları da kararmalara sebep olabilir. Fakat üzülmeniz gerek yok. Çünkü vajina beyazlatma ile eski beyaz görünüme yeniden sahip olabilirsiniz.

Genital Bölge Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Bazı satış yerlerinde kararmalarını yok etmek adı altında kozmetik ürünler satışa sunulmaktadır. Fakat şunu bilmek gerekir ki renk koyulaşması özel bölgede yaşandığı için kullanacağınız kimyasal içeriğe sahip ürünlerin vajina bölgesine olumsuz etkileri olabilir. Eğer genital bölgenizde kararma yaşandıysa lazer vasıtası ile giderilebilir. Vajina bölgesi için kullanılan lazer ışınları ciltte kalıcı bir beyazlatma oluşturur. Işınlar cilt yüzeyinden tahmini olarak 3-4 mm kadar ilerleyebilir. Bu işlemeler sonrasında hiçbir türlü cinsel isteğe azlık veya adet düzensizliği yaşanmaz. Yumurtalık, tüpler ve rahim ağzına herhangi bir yan etki yapmaz. Vajina beyazlatma ameliyatı yaptırarak da beyaz ten renkli bir genital bölgeye sahip olabilirsiniz.

Vajinal Beyazlatma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Genital bölgenizi beyazlatmak istiyorsanız lazer ışınları yardımı ile melanosit hücrelerinin parçalanması gerekir ve sonrasında genital beyazlanma sağlanır. Bu işlem sonrasında ilk günlerde ödem, hafif kızarıklık ve şişme gibi şeyler karşılaşabilirsiniz. Zaman geçtikçe lazerin uygulandığı bölgelerde ilk defalar koyulaşma başlar ve ölü cilt hücreleri döküldükten sonra yeni beyaz cilt onun yerini alır. Vajinal beyazlatma işlemi sonrasında artık cildiniz yenilenmiş olacak. Bu şekilde daha parlak ve dolgun bir görünüme sahip olacaktır.

İşlem zamanım uygulanan lazer ışığı sayesinde cildin üst kısmında yer alan “epidermis” tabakası soyulmaya başlar ve yeni parlak bir cilt çıkmaya başlar. Lazer yardımı ile sadece genital bölge değil diğer bölgelerde de beyazlatma işlemleri uygulanabilir. Eğer isterseniz iç ve dış dudaklarda, anal bölgesinde, vajina girişi bölgesinde ya da genital bölgenin tüm her yeri beyazlatılabilir. Fakat unutmamanız gereken en önemli konu kaliteli bir yerde bu uygulamanı yaptırmanızdır. Aksi takdirde beyazlatma işlemi etkili olmayabilir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir